CATATAN SEBELUM INI

PENGIKUT SETIA

Friday, March 5, 2010

KHAIRY TIDAK SEDAR DIRI..

APA KENA DENGAN KAU KHAIRY... TAK PAYAH NAK MENYIBUK HAL ORANG LAINLAH KHAIRY, SEPATUTNYA KAU SEDAR SIKIT YANG KAU NI TUNGGU MASA JE NAK DIBUANG OLEH UMNO.. MANA PANGKAT ENGKAU KHAIRY SEMASA AYAH MERTUA KESANYANGAN KAU JADI PERDANA MENTERI DULU..SEKARANG TAK PAYAH NAK MIMPILAH NAK NAIK PANGKAT, KAU BUATLAH MACAM-MACAM NAK FITNAH, KUTUK PEMBANGKANG PUN ORANG KAU DAH TAK PANDANG DAH KAU KHAIRY..SEBAB ITULAH KAU KENA JAGA DIRI KAU, MANA TAHU ESOK, LUSA, MINGGU DEPAN, BULAN DEPAN KAU AKAN JATUH TERSUNGKUR DI KANDANG UMNO/BN SENDIRI..DIRI SENDIRI TAK DIJAGA, NAK JAGA DIRI ORANG LAIN..
PENGEKALAN ANWAR SEBAGAI KETUA PEMBANGKANG
AKAN BAWA MASALAH KEPADA PAKATAN ITU - KHAIRYKUALA LUMPUR, 4 Mac (Bernama) -- Pengekalan Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai Ketua Pembangkang akan mengundang lebih banyak masalah bukan sahaja kepada Parti Keadilan Rakyat (PKR) malah kepada pakatan pembangkang secara keseluruhannya, kata Pengerusi Pemuda Barisan Nasional (BN) Khairy Jamaluddin.

Beliau berkata tindakan PAS dan DAP yang masih memberi kepercayaan kepada Anwar adalah agak luar biasa kerana bilangan anggota Parlimen dari DAP melebihi PKR selepas tiga anggota Parlimennya bertindak keluar parti baru-baru ini.

"Biasanya parti yang paling banyak anggota Parlimen itu yang diberi penghormatan untuk jadi Ketua Pembangkang tetapi sekarang ini mereka masih memberi penghormatan kepada Datuk Seri Anwar.

"Mungkin mereka terutamanya PAS tak yakin dengan Lim Kit Siang (Anggota Parlimen Ipoh Timur dan veteran DAP), jadi mereka terpaksalah masih lagi memberi sokongan kepada Anwar," katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas menerima kunjungan hormat Pergerakan Pemuda Parti Progresif Penduduk (PPP) yang diketuai oleh ketuanya Jamaludin Gulamhan, di sini.

Khairy yang juga Ketua Pemuda Umno berkata pengekalan itu juga jelas menunjukkan bahawa pakatan pembangkang tidak mempunyai pelan kepimpinan seterusnya dan hanya bergantung kepada Anwar.

"Rentak mereka dah jadi teruk dan tidak ada pelan kepimpinan pula, maka saya percaya ini tidak akan memberi keyakinan kepada rakyat," katanya.

Mengenai dakwaan tiga anggota PKR yang keluar parti itu 'dibeli' BN, Khairy berkata itu cuma alasan pakatan pembangkang untuk menutup kelemahan mereka sendiri.

"Mereka lompat parti jadi anggota Parlimen Bebas, mereka bukan masuk Umno atau mana-mana parti komponen BN dan ini bukan berlaku satu malam...jadi saya melihat ini lebih kepada keputusan mereka yang merasa kecewa dengan kepimpinan PKR," katanya.

Dalam tempoh kurang sebulan tiga anggota Parlimen PKR mengisytiharkan diri sebagai wakil Bebas iaitu Datuk Seri Zahrain Hashim (Bayan Baru), Tan Tee Beng (Nibong Tebal), dan yang terbaru semalam, Mohsin Fadzli Samsuri (Bagan Serai).

-- BERNAMA


KHAIRY SEDANG BERMIMPI NAK NAIK JADI MENTERI KOT.. SEBAB ITULAH DIA BUAT MACAM-MACAM SUPAYA ORANG UMNO TENGOK JASA YANG DIA BERBAKTI KEPADA UMNO.. HUHUHU SAYANG, KESIAN TENGOK KAU KHAIRY, DAH MACAM ORANG HILANG AKAL.. ZAMAN BAPAK MERTUA KAU DULU BOLEHLAH KAU NAK JADI KETUA BAHAGIAN ITU INI.. ZAMAN NAJIB JANGAN MIMPILAH KAU NAK JADI MENTERI, KALAU MENTERI BERUK ATAU MENTERI KATAK BOLEHLAH KAU AMBIL ALIH SEBAB ADA KEKOSONGAN SEKARANG NI, BOLEHLAH KAU AMBIL TIGA EKOR KATAK YANG BARU MELOMPAT JADI ORANG KANAN KAU..

0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

JOM DERMA

Create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!
redkijang © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute